Plénum prijalo uznesenie, odsudzuje ruskú vojenskú agresiu voči Ukrajine

NETKY.SK • 10 Máj 2022, 17:56 • 2 min
Plénum prijalo uznesenie, odsudzuje ruskú vojenskú agresiu voči Ukrajine

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom hlasovaní prijali uznesenie, ktorým odsúdili činy Ruskej federácie, prezidenta Ruska Vladimira Putina, ako aj ruských ozbrojených síl a ich veliteľov voči Ukrajine. Označili to za akt bezdôvodnej vojenskej agresie vrátane zločinov proti ľudskosti a vojnových zločinov.

slovakia

left justify in out

Parlament tiež v uznesení odsudzuje zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny, ktoré musia byť podľa slovenských poslancov dôsledne vyšetrené. Uznesením zároveň vyzývajú Rusko na okamžité zastavenie bojov, stiahnutie všetkých ozbrojených síl z územia Ukrajiny a rešpektovanie jej územnej celistvosti v medzinárodne uznaných hraniciach.

 

img

 

Poslanci tiež podporujú a oceňujú vyjadrenia a činy predstaviteľov organizácií ruského verejného a spoločenského života, mimovládnych organizácií a jednotlivcov odsudzujúce vojenskú agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine. Vyzývajú zároveň ruské štátne orgány vrátane prezidenta, aby zastavili represiu voči týmto osobám a rešpektovali ľudské práva a slobody.

 

Možno vás zaujme: Koalícia navrhla pozastaviť skupiny priateľstva s Ruskom a Bieloruskom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona