Plénum odmietlo balík návrhov OĽaNO-NOVA na zlepšenie života rodín

NETKY.SK • 20 September 2016, 11:37 • 2 min
Plénum odmietlo balík návrhov OĽaNO-NOVA na zlepšenie života rodín

BRATISLAVA - Opozičné hnutie OĽaNO-NOVA dnes neuspelo v parlamente s návrhmi noviel zákonov, ktorými chceli zlepšiť život rodín na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Poslanci hnutia v novele zákona o dani z príjmov navrhovali zvýšiť daňový bonus na dieťa. V súčasnosti je na úrovni 19,32 eura. Ich cieľom bolo zvýšiť tento daňový bonus na dvojnásobok, približne teda na 38 eur.

 

Ďalším návrhom, ktorý parlament odmietol, je novela zákona o rodine. V nej chcelo hnutie upraviť výšku vyživovacej povinnosti, aby bola minimálne vo výške 50 % zo životného minima na nezaopatrené deti. Teda, aby mesačne predstavovala 45,21 eura. V súčasnosti je pritom rodič povinný plniť svoju vyživovaciu povinnosť vo výške minimálne 30 % zo sumy životného minima, teda 27,13 eur.

 

V novele zákona o sociálnom poistení chceli zase poslanci pomôcť rodinám, ktorých člen má ťažké zdravotné postihnutie a rodina sa oňho stará v domácom prostredí. Navrhovali zrušiť obmedzenie, podľa ktorého je osoba starajúca sa o ťažko zdravotne postihnutého človeka povinne dôchodkovo poistená najviac 12 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies