Plážový volejbal:Nemci ako prví Európania zlatí, Reckermann:"Boh bol náš"

NETKY.SK • 10 August 2012, 07:23 • 2 min
Plážový volejbal:Nemci ako prví Európania zlatí, Reckermann:"Boh bol náš"

Plážový volejbal:Nemci ako prví Európania zlatí, Reckermann:"Boh bol náš"

slovakia

left justify in out

img

Nemci Julius Brink a Jonas Reckermann získali na OH v Londýne zlaté medaily v plážovom volejbale. Vo finále si v trojsetovej bitke poradili s Brazílčanmi a majstrami sveta Alisonom Ceruttim a Emanuelom Regom 2:1 (21, -16, 14).
      Martins Plavins a Janis Smedins získali pre Lotyšsko na OH v Londýne prvú medailu. V zápase o 3. miesto vyhrali nad dvojicou Holanďanov Reinderom Nummerdorom a Richardom Schuilom 2:1 a oslávili tak najväčší úspech svojej kariéry.
      Nemci vyhrali olympijský turnaj v plážovom volejbale ako prví Európania. Využili štvrtý mečbal a potom mohla pred 15.000 divákmi vypuknúť naplno ich radosť. "Bol to veľký zápas s mnohými obratmi. Bolo to ako na hojdačke. Po treťom mečbale mi spadlo srdce do nohavíc. Ale volejbalový Boh bol dnes na našej strane," povedal po triumfe Reckermann.

      výsledky:
      muži:
      finále:
      Julius Brink, Jonas Reckermann (Nem.) - Emanuel Rego, Alison Cerutti (Braz.) 2:1 (21, -16, 14)
      o 3. miesto:
      Martins Plavins, Janis Smedins (Lot.) - Reinder Nummerdor, Richard Schuil (Hol.) 2:1 (-19, 19, 11)

      poradie: 1. Julius Brink, Jonas Reckermann (Nem.), 2. Emanuel Rego, Alison Cerutti (Braz.), 3. Martins Plavins, Janis Smedins (Lot.), 4. Reinder Nummerdor, Richard Schuil (Hol.), 5. Grzegorz Fijalek, Mariusz Prudel (Poľ.), Jacob Gibb, Sean Rosenthal (USA), Paolo Nicolai, Daniele Lupo (Tal.) a Pedro Cunha, Ricardo Santos (Braz.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona