Plážový volejbal: Dubovcová so Štrbovou premiérovo triumfovali v Uherskom Hradišti

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 06:52 • 2 min
Plážový volejbal: Dubovcová so Štrbovou premiérovo triumfovali v Uherskom Hradišti

UHERSKÉ HRADIŠTE - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová zaznamenali premiérový spoločný triumf.

slovakia

left justify in out

Vyhrali turnaj v rámci českej série Staropramen Cool Cup v Uherskom Hradišti, keď v dramatickom finále zdolali domáce Češky Dianu Žolnerčíkovú a Kateřinu Valkovú 2:1.

 

Dubovcová so Štrbovou odohrali cez víkend celkovo šesť zápasov a prehrali len raz, keď v 3. kole nestačili na Poľky Aleksandru Gromadowskú a Katarzynu Kocoliekovú 1:2. Prehru však v opravnom kole zmazali a predrali sa až do finále.

 

V boji o zlato nevyužili v prvom sete vedenie 20:18, ale druhé dejstvo získali hladko pre seba a o víťazovi musel rozhodnúť tajbrejk. V ňom mali Žolnerčíková a Valková za stavu 14:11 tri mečbaly, ale Slovenky všetky odvrátili a po veľkej dráme napokon esom Dubovcovej vyhrali posledný set 23:21.

 

Slovenky dosiahli tretie pódiové umiestnenie vo svojej prvej spoločnej sezóne, ale z prvenstva na turnaji sa tešili premiérovo. Predtým skončili na druhom mieste vo švajčiarskej Ženeve a neskôr aj v Brne. Dubovcová a Štrbová už odohrali aj jeden turnaj Svetovej série a v holandskom Haagu obsadili výborné deviate miesto. Na budúci týždeň sa Slovenky predstavia na turnaji CEV satelit v maďarskom Siófoku.

 

V Uherskom Hradišti štartovala aj ďalšia slovenská dvojica Ľubica Šipošová a Lucia Behúnová, ktoré sa prebojovali do hlavnej súťaže z kvalifikácie a napokon obsadili deviate miesto.

 

Finále:

Žolnerčíková, Valková (4-ČR) - Dubovcová, Štrbová (6-SR) 1:2 (20, -10, -21)

Semifinále:

Knoblochová, Komárková (8-ČR) - Dubovcová, Štrbová(6-SR) 0:2 (-12, -13)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies