Plážový volejbal: Dubovcová s Nestarcovou v Olsztyne s prehrou a výhrou

NETKY.SK • 26 August 2015, 19:20 • 2 min
Plážový volejbal: Dubovcová s Nestarcovou v Olsztyne s prehrou a výhrou

Olsztyn - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová majú po prvom dni na Grand Slame v poľskom Olsztyne bilancou 1:1.

slovakia

left justify in out

O postup na OH 2016 bojujúce Slovenky najskôr prehrali s domácimi hráčkami Kingou Kolosinskou a Monikou Brzostekovou 0:2, ale potom zdolali austrálsky pár Louise Bawdenová, Taliqua Clancyová 2:1.

 

Slovenky mali duel s Poľkami na centrálnom kurte dobre rozbehnutý, keď v prvom sete viedli 16:13 a 20:18, ale dva setbaly nevyužili a napokon prehrali prvé dejstvo 22:24. V druhom sete už mali domáce beachvolejbalistky jasne navrch a po zápase o bronz na majstrovstvách Európy v Klagenfurte uspeli aj teraz. V celkovej vzájomnej bilancii vedú Dubovcová s Nestarcovou 4:3.

 

V súboji s Austrálčankami nevyužili slovenské reprezentantky v druhom sete štyri mečbaly, ale v rozhodujúcom tajbrejku mali od začiatku navrch a zaknihovali dôležité víťazstvo.

 

V poslednom zápase skupiny sa Dubovcová a Nestarcová stretnú vo štvrtok s argentínskym párom Ana Gallayová, Georgina Klugová, ktoré majú po dvoch zápasoch takisto bilanciu 1:1. Na čele skupiny sú priebežne Poľky s dvomi víťazstvami. Priamo do 2. kola play off postúpi víťaz každej zo skupín, tímy na druhom a treťom mieste si zabezpečia miesto v 1. kole.

 

H-skupina:

Kolosinská/Brzosteková (8-Poľ.) - Dubovcová/Nestarcová (25-SR) 2:0 (22, 12)

Bawdenová/Clancyová (9-Aus.) - Dubovcová/Nestarcová (25-SR) 1:2 (-13, 24, -11)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies