Plážové volejbaistky Dubovcová s Nestarcovou odštartujú sezónu v Brazílii

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 08:53 • 2 min
Plážové volejbaistky Dubovcová s Nestarcovou odštartujú sezónu v Brazílii

SANTA CRUZ DE TENERIFE - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou odštartujú novú sezónu na budúci týždeň v Brazílii.

slovakia

left justify in out

V Rio de Janeiro sa zúčastnia na úvodnom grandslamovom turnaji roka, v termíne od 15.-20. marca ich čaká podujatie kategórie Open vo Vitorii.

 

Slovenské beachvolejbalové jednotky absolvovali väčšinu prípravy na Kanárskych ostrovoch. "Aktuálne sa stále nachádzame na Tenerife, kde sme už šesť týždňov. Doma sme boli počas tohto obdobia len dvakrát, a to na tri dni. Šiesteho marca odlietame do Brazílie, aby sme odohrali dva turnaje, a to grandslam a open," uviedla v tlačovej správe zaslanej TASR Nestarcová. "Trénujeme väčšinou dvojfázovo, a to doobeda napríklad nahrávku, a poobede jej príjem. V prípade, že nemáme dva plážové tréningy počas dňa, tak popoludňajší tréning je prispôsobený pre aktivity v posilňovni alebo beháme," doplnila ju Dubovcová.

 

Slovenky majú stále reálnu šancu prebojovať sa na OH 2016 v Rio de Janeiro. Kvalifikačný rebríček sa uzatvára v júni, Dubovcová s Nestarcovou aktuálne figurujú tesne pod hranicou postupu. Najmä z toho dôvodu, že ich čaká olympijská sezóna, prípravu začali skôr ako v predchádzajúcich rokoch. "Začali sme o mesiac skôr. Vždy sme totiž vycestovali na sústredenia vo februári, pred dvoma rokmi dokonca až v marci. Tento rok sa už samotná sezóna začína v marci, takže sme tomu museli prispôsobiť aj prípravu. Čakajú nás totiž Grand Slamy a Openy, a následne sa uzatvorí rebríček. Bude teda treba chodiť na turnaje a hrať dobre," pokračovala Nestarcová. Doplnila ju jej partnerka: "Na svetovom okruhu už totiž nie je ani jeden zápas ľahký. Stále platí, že brazílske hráčky patria medzi elitu, ale náročné je hrať aj s Nemkami, Číňankami, či Američankami. Brazílčanky napríklad hrávajú v príprave proti mužom, a takýto spôsob sme si osvojili už aj my."

 

Hlavným cieľom v nadchádzajúcej sezóne je účasť na olympiáde. "Splnil by sa mi veľký sen, ak by sme sa tam prebojovali. Naša šanca je reálna, ale ešte nič nemáme vo vrecku, takže stále musíme dobre hrať," naznačila ambície slovenskej dvojice Nestarcová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona