Plážou v blízkosti Ríma sa prehnalo tornádo: Zranenia utrpelo desať ľudí

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 07:36 • 2 min
Plážou v blízkosti Ríma sa prehnalo tornádo: Zranenia utrpelo desať ľudí

RÍM - Zdravotníci v talianskom prímorskom stredisku Ostia neďaleko Ríma ošetrili v nedeľu desať zranených po tom, čo jednu z miestnych pláží náhle zasiahlo tornádo.

slovakia

left justify in out

Do nemocnice museli previezť šesť osôb, z ktorých jedna utrpela poranenia hlavy. Ďalších štyroch ľudí ošetrili na mieste, žiadne zo zranení však nie je vážneho charakteru.

 

Na videozázname, ktorý zverejnilo internetové vydanie denníka Il Messaggero, manažér zasiahnutého plážového klubu Antonio Perchinunno hovorí, že vzdušný vír strhol slnečníky a ležadlá, pričom ich vyniesol do výšky 300 až 400 metrov. "Bol to apokalyptický výjav," uvádza v tom istom videu nemenovaná žena.

 

Viaceré oblasti stredného a južného Talianska, ktoré zasiahla vlna horúčav, medzitým zápasia s požiarmi lesného a krovinatého porastu. Požiar v známom plážovom stredisku Capalbio na juhu Toskánska si vyžiadal evakuáciu dvoch kempov, ako aj prerušenie premávky na priľahlej železničnej trati a ceste.

 

Talianske pohotovostné zložky zaznamenali v posledných týždňoch rekordný počet požiarov, pričom sa predpokladá, že vo väčšine prípadov boli založené úmyselne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies