Pláž, ktorú preslávil hollywoodsky film s Leonardom DiCapriom ostáva pre turistov zatvorená

NETKY.SK • 4 Október 2018, 06:00 • 2 min
Pláž, ktorú preslávil hollywoodsky film s Leonardom DiCapriom ostáva pre turistov zatvorená

BANGKOK - Thajské úrady sa rozhodli predĺžiť uzavretie známej pláže Maya Bay na dobu neurčitú, až kým sa nezotaví z každoročného návalu turistov, ktorý si na nej vyžiadal svoju daň.

slovakia

left justify in out

V marci pritom oznámili, že bude návštevníkom neprístupná len od 1. júna do 30. septembra. Podľa pondelkového vyhlásenia zverejneného v kráľovskom vestníku ostane však pláž uzavretá "od 1. októbra až kým sa podmorské prírodné zdroje nevrátia do normálneho stavu".

 


Pláž, ktorú preslávil rovnomenný hollywoodsky film s Leonardom DiCapriom, sa nachádza na ostrove Ko Phi Phi Leh v Andamanskom mori. Odvtedy sa stala obľúbeným cieľom tisícok turistov, ktorí sem denne prichádzali na lodiach, aby obdivovali kedysi idylickú nedotknutú zátoku s bielym pieskom a tyrkysovou vodou.

 


Nápor turistov bol však už taký veľký, že sa úrady rozhodli pláž uzavrieť, aby dopriali koralom a podmorskému životu čas na obnovu. Thajsko zo začiatku záujem návštevníkov vítalo, dnes však tvrdí, že hľadá rovnováhu medzi ziskami z turizmu a ochranou prírody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies