Plavkyňa Podmaníková je s MS spokojná, trénovať chce v Dallase pod Collinsom

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:41 • 2 min
Plavkyňa Podmaníková je s MS spokojná, trénovať chce v Dallase pod Collinsom

BRATISLAVA - Pri debute na seniorskom svetovom šampionáte v krátkom bazéne potvrdila svoj veľký talent. Andrea Podmaníková bola najúspešnejšou členkou osemčlennej slovenskej plaveckej výpravy v kanadskom Windsore. Na 200 m prsia skončila 11. v novom národnom rekorde, na stovke 18. a v šprinte 20., keď opäť prepísala slovenské historické tabuľky.

slovakia

left justify in out

"Na to, že mám iba 18 rokov, to bola úspešná premiéra na MS v krátkom bazéne. Ja som však maximalista a z môjho pohľadu to mohlo dopadnúť ešte lepšie. Škrie ma najmä prsiarska stovka, kde mi chýbalo iba pár stotín k tomu, aby som postúpila do semifinále. V tejto disciplíne mám ešte rezervy. Na záverečnej dvestovke som sa správne vyhecovala a bol z toho slovenský rekord. Poriadne to však bolelo a po skončení rozplavieb som nevedela ani vyjsť po schodoch. Na poslednej päťdesiatke som bola hotová. Keby som tam nestratila dve sekundy, mohlo z toho byť finále," uviedla Podmaníková na utorňajšej tlačovej konferencii po návrate z Windsoru.

 

Členka oddielu Piraňa Topoľčany by sa od jesene 2017 chcela začať pripravovať v Dallase pod vedením trénera Stevea Collinsa - bývalého kouča dvojnásobnej striebornej olympijskej medailistky zo Sydney 2000 Martiny Moravcovej. "Čaká ma ešte jeden test z angličtiny. Ak ho zvládnem, po maturitách a letných MS v Budapešti by som chcela ísť do Dallasu, kde by som mala k dispozícii kvalitné podmienky na ďalší športový rast."

 

Richard Nagy bol vo Windsore najväčším slovenským želiezkom v ohni a na 400 m pol. pr. poškuľoval po finále. Strieborný medailista na tejto trati z ME v dlhom bazéne v Londýne napokon skončil desiaty, keď doplatil na nevydarenú znakársku a prsiarsku časť. "Mrzí ma, že to nevyšlo, od postupu medzi elitnú osmičku ma delila sekunda. Na šampionát som sa pripravoval v Sheffielde pod vedením môjho nového anglického kouča. Za päť týždňov sa nedajú čakať zázraky ani to, že budem hneď rýchly ako šarkan. V januári sa chcem do Sheffieldu vrátiť, mojou prioritou v novej sezóne je uspieť na MS v Budapešti."

 

Reprezentačný tréner Miroslav Machovič hodnotil vystúpenie okteta slovenských plavcov vo Windsore pozitívne. "Šampionát sa pre nás nezačal šťastne. Karin Tomečková prišla do dejiska MS prechladnutá, chytili to od nej Karolína Hájková s Rišom Nagyom. Všetci reprezentanti zabojovali, väčšina z nich si vytvorila osobné rekordy alebo sezónne maximá. Keby sme mali trochu viac šťastia, mohlo z toho byť semifinále alebo finále. Máme mladý perspektívny tím s výhľadom na OH 2020 v Tokiu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies