Plavkyňa chcela schudnúť, ale dopovala a ukončila kariéru

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:56 • 2 min
Plavkyňa chcela schudnúť, ale dopovala a ukončila kariéru

KRANJ - Dlhoročná slovinská plavkyňa Tanja Šmidová doplatila na svoje šlendriánstvo, ktoré ju pripravilo o možnosť zavŕšiť kariéru na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro. V jej tele totiž vo februári na otvorených majstrovstvách Srbska našli nešpecifikovanú zakázanú látku.

slovakia

left justify in out

"Pozitívny test je výsledkom mojej nedbanlivosti," priznala si chybu 25-ročná strieborná medailistka z prsiarskej dvojstovky na ME v krátkom bazéne v holandskom Eindhovene 2010. "Tá správa ma šokovala. Po preskúmaní zloženia doplnkov, ktoré beriem, som rýchlo zistila, že bola poriadna hlúposť a nezodpovednosť brať kvapky na chudnutie."

Rodáčka z mesta Kranj plánovala po hrách v Riu ukončiť aktívnu činnosť, ale vzhľadom na nové nepríjemné okolnosti sa tak rozhodla učiniť už teraz. Šmidová štartovala pod piatimi kruhmi v Londýne 2012, kde na dvojstovke prsia obsadila 33. priečku. V tejto disciplíne je držiteľkou národného rekordu v dlhom aj krátkom bazéne. Informácie sú zo serveru planet.si.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies