Plavec Richard Nagy odletel na kvalifikáciu, skúsi prekvapiť

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 11:44 • 2 min
Plavec Richard Nagy odletel na kvalifikáciu, skúsi prekvapiť

SETÚBAL - Richard Nagy v piatok skoro ráno odcestoval letecky z Viedne do Lisabonu a potom sa presunul autom do neďalekého Setúbalu, kde na neho v nedeľu od 17.00 h SELČ čaká olympijská kvalifikácia v diaľkovom plávaní.

slovakia

left justify in out

Bazénový vytrvalec sa predstaví v Atlantickom oceáne (v piatok mal 18,9 stupňa Celzia, pozn.) na 10 km trati medzi približne 70 pretekármi. Potrebuje skončiť do 9. miesta.

"Nemám nijaké očakávanie, v otvorenej vode som stále nováčik. Skočím do vĺn, od začiatku sa pokúsim držať v popredí a uvidíme, ako to dopadne. Bude nás tam dosť," povedal 23-ročný plavec, ktorý si 2. júna na Malorke vyskúšal prvé desaťkilometrové preteky v živote. Obsadil tam piatu priečku časom 2:09:57 h.

 

"Nezanechalo to na mne nijaké stopy ani únavu, cítim sa v pohode. Akurát od celotelových plaviek som trochu 'poškriabaný'. V piatok si vyskúšam trať, v sobotu potrénujem v bazéne a v nedeľu pred pretekmi znova v oceáne."

Zverenec Gabriela Barana v bratislavskom klube J&T Sport Team už má istotu štartu na OH v Riu v dvoch bazénových disciplínach - 1500 m voľný spôsob a 400 m polohové preteky, keďže v oboch splnil olympijský A-limit.

Úspech na pretekoch v Setúbale by boli nečakaným, ale vítaným bonusom.

 

"Pre nás je priorita, aby sa Rišo dobre cítil, dobre zaplával a nič sa mu nestalo. Môže akurát prekvapiť, z čoho by sme, samozrejme, boli všetci nadšení," povedal športový riaditeľ Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Miroslav Nowak, ktorý Nagya v Setúbale, rodisku svetoznámeho futbalového trénera Josého Mourinha, sprevádza.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies