Plavčíci dostávajú falošné certifikáty: Ministerstvo vnútra podáva trestné oznámenie

NETKY.SK • 21 Jún 2017, 11:23 • 2 min
Plavčíci dostávajú falošné certifikáty: Ministerstvo vnútra podáva trestné oznámenie

Organizácia Vodná záchranná služba čelí trestnému oznámeniu za vydávanie falošných certifikátov.

slovakia

left justify in out

Škandál sa prevalil po tom, čo bývalý zamestnanec upozornil verejnosť na to, že organizácia nevypláca mzdy. Keď sa Inšpektorát práce prípadom začal zaoberať, zistilo sa, že problémov je tu oveľa viac.

 

Záchranná služba má na svojej webovej stránke certifikát, kde figurujú viaceré pečiatky, medzi inými aj pečiatka s kolkami od ministerstva vnútra. To sa však vyjadrilo, že podobné doklady nevydáva.  Organizácia osvedčenie jednoducho sfalšovala. „Ministerstvo vnútra SR má podozrenie zo spáchania trestného činu, a preto na základe vášho podnetu podáme trestné oznámenie,“ uviedlo.

 

Záchranná vodná služba zároveň školí budúcich plavčíkov veľmi sporne. Kurz stojí 150 eur a trvá približne štyri hodiny. Za tento čas nie je možné záchranára dostatočne pripraviť na prax. Bývalý  zamestnanec, ktorý na prípad upozornil tvrdí, že školenia sú jedna veľká blamáž. Certifikát vraj dostane každý, kto prepláva bazén. „Na kurze boli ľudia, ktorí sa vody doslova báli. Ďalší tvrdili, že je studená a museli sa ísť ohriať do teplého bazéna. Až potom pokračovali,” hovorí. Napriek tomu, všetci zúčastnení kurz úspešne absolvovali.

 

Od prípadu, kedy sa v seneckom akvaparku utopili deti, zvyšovali sa počty plavčíkov, čím mierne klesali nároky na ich odbornosť. Napriek tomu bežné organizácie, ktoré plavčíkov školia, poskytujú kurzy trvajúce viac ako týždeň, pričom teoretická aj praktická časť obsahujú po 20 hodín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona