Plavčan vymenoval členov Vedeckej grantovej agentúry

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 18:55 • 2 min
Plavčan vymenoval členov Vedeckej grantovej agentúry

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Peter Plavčan (nominant SNS) slávnostne vymenoval nových členov Vedeckej grantovej agentúry (VEGA).

slovakia

left justify in out

Tí budú počas nasledujúcich štyroch rokov pôsobiť v 13 odborných komisiách a hodnotiť projekty základného výskumu, ktoré prijali z pracovísk vysokých škôl a Slovenskej akadémie vied (SAV). TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ministerstva Martina Slušná.

 

Predsedom VEGA sa stal František Gahér (spoločenské vedy) a podpredsedom Peter Múčka (technické vedy). Prírodné vedy pokryje Milan Polakovič, poľnohospodárske vedy bude mať na starosti Peter Fedor, lekárske vedy pripadli Dáši Čížkovej a humanitné vedy dostal René Bílik. Zoznam všetkých členov je k dispozícii na webovej stránke www.minedu.sk.

 

Vedecká grantová agentúra vznikla v roku 1996 na základe dohody medzi ministerstvom a SAV ako poradný orgán ministra a predsedníctva SAV. Jej hlavnou úlohou je vzájomný koordinovaný postup pri výbere a hodnotení vedeckých projektov na základe expertného hodnotenia, čo má prispieť k efektívnemu využívaniu finančných prostriedkov na vedu v podmienkach rezortu školstva a SAV.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies