Plavčan: Výberové konanie na šéfa Iuventy vypíšem v najbližších dňoch

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:41 • 2 min
Plavčan: Výberové konanie na šéfa Iuventy vypíšem v najbližších dňoch

BRATISLAVA – Výberové konanie na miesto generálneho riaditeľa Iuventy vypíše ministerstvo školstva v najbližších dňoch. Povedal to dnes šéf rezortu Peter Plavčan (nominant SNS) pred členmi školského parlamentného výboru.

slovakia

left justify in out

Iuventa je priamo riadená organizácia ministerstva školstva. Koncom mája skončil vo funkcii generálneho riaditeľa Rastislav Pavlík. Bol z nej odvolaný. Dôvody odvolania Pavlíka rezort školstva neuviedol. Iuventu teraz dočasne vedie Zuzana Trenková, ktorá doposiaľ pôsobila v Štátnom inštitúte odborného vzdelávania vo funkcii námestníčky úseku. "Na čele Iuventy chcem riaditeľa, ktorý ju vráti do stavu spred niekoľkých rokov... Aby sa zaoberala zmysluplnými projektmi týkajúcimi sa mládeže," vysvetlil Plavčan.

 

K zmenám nedávno došlo aj vo vedení iných priamo riadených organizácií ministerstva školstva. Plavčan sa rozhodol vymeniť generálneho riaditeľa Výskumnej agentúry a riaditeľov Štátneho pedagogického ústavu a Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV). Vo Výskumnej agentúre začal pôsobiť Rastislav Beliansky, ktorý vo funkcii nahradil Róberta Škripka.

 

Petru Fridrichovú zo Štátneho pedagogického ústavu nahradil Ľudovít Hajduk a na ŠIOV Ivana Stankovského nahradil vo funkcii Michal Bartok. Zmeny sa udiali k 1. máju tohto roka. Minister školstva avizoval, že pripravuje analýzu fungovania priamo riadených a príspevkových organizácií rezortu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies