Plavčan: Vedecké konferencie budeme podporovať, pretože sú dôležité

NETKY.SK • 30 September 2016, 13:06 • 2 min
Plavčan: Vedecké konferencie budeme podporovať, pretože sú dôležité

VYSOKÉ TATRY – Vedecké konferencie je potrebné podporovať, pretože sú dôležité. Uviedol to dnes minister školstva, vedy, výskumu a športu Peter Plavčan na vedeckej konferencii Management v Novom Smokovci vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Zároveň doplnil, že je dôležité si uvedomiť, že aj to, čo sa deje v praxi, je potrebné najskôr teoreticky pripraviť. Vedeckú konferenciu Management organizuje vo Vysokých Tatrách Fakulta manažmentu Prešovskej univerzity (PU) v Prešove oddnes do 2. októbra.

 

„Teší ma, že Fakulta manažmentu Prešovskej univerzity v Prešove sa zaoberá aj na medzinárodnej úrovni spôsobmi riadenia nášho štátu a našej ekonomiky,“ podotkol minister s tým, že je málo známe, že univerzita sa zaoberá aj otázkami rozvoja regiónov. „Ide napríklad o oblasť kúpeľníctva. Je dôležité hlavne preto, že prináša nemalé finančné prostriedky a takisto sa tu podporuje zdravší životný štýl domácich občanov, ale aj zahraničných turistov,“ uviedol pre TASR Plavčan, podľa ktorého bude vedecké konferencie ministerstvo podporovať aj v budúcnosti, pretože sú potrebné a dôležité.

 

Fakulta manažmentu PU organizuje medzinárodnú vedeckú konferenciu každý druhý rok, aktuálne ide o jej šiesty ročník. „Tento rok sa zameriavame na medzinárodné obchodné podnikanie a manažment, domáce špecifiká a rozvíjajúce sa trhy vo svetle výskumu. Má 153 aktívnych účastníkov z 22 krajín sveta,“ povedal pre TASR dekan Fakulty manažmentu PU Róbert Štefko.

 

Cieľom konferencie je prezentovať najnovšie výsledky výskumu v oblasti riadenia, obchodu a spoločenských vied, budúceho využívania inovatívnych vedeckých metód, ale aj výmena vedeckých poznatkov medzi jej účastníkmi. „Fakulta sa snaží prispievať k rozvoju regionálneho manažmentu a na východe Slovenska je to dôležité na zamestnanosť mladých ľudí,“ uzavrel Štefko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona