Plavčan: Úspešnosť projektov vo výzvach APVV považujem za optimum

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 14:26 • 2 min
Plavčan: Úspešnosť projektov vo výzvach APVV považujem za optimum

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Plavčan považuje úspešnosť projektov vo výzvach Agentúry na podporu výskumu a vývoja (APVV) na úrovni 30 až 35 percent za optimum.

slovakia

left justify in out

Povedal to počas návštevy Agentúry na podporu výskumu a vývoja. Cieľom návštevy bolo oboznámiť sa s činnosťou tejto grantovej agentúry zriadenej pre účelové financovanie výskumu a vývoja na Slovensku. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.


"Takúto úroveň úspešnosti považujem za optimálnu, aby sme na jednej strane vedeli podporiť dostatok vedeckých pracovísk, ale súčasne zachovali aj súťažný charakter tejto výzvy,“ komentoval Plavčan. S predstaviteľmi agentúry na čele s jej riaditeľkou Martinou Hasayovou a predsedom Jozefom Masarikom diskutoval minister o súčasnom postavení a úlohách agentúry v systéme financovania vedy a výskumu na Slovensku či o nedávno vyhodnotenej všeobecnej výzve, v rámci ktorej prerozdelili formou grantov vedeckým tímom spolu 33 miliónov eur.


Témou rozhovoru boli aj možnosti podpory mladých špičkových vedcov formou samostatnej výzvy či dôležitosť propagácie úspechov slovenskej vedy dosiahnutých aj vďaka grantom Agentúry na podporu výskumu a vývoja. Propagáciu chce agentúra podporiť aj pripravovanou publikáciou prezentujúcou výskumné projekty s vynikajúcou úrovňou za obdobie rokov 2010 až 2015.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies