Plavčan urobil zmeny vo vedení niektorých rezortných organizácií

NETKY.SK • 2 Máj 2016, 18:01 • 2 min
Plavčan urobil zmeny vo vedení niektorých rezortných organizácií

BRATISLAVA - Vo vedení niektorých priamo riadených organizácií ministerstva školstva nastali personálne zmeny. Minister Peter Plavčan (nom. SNS) sa rozhodol vymeniť generálneho riaditeľa Výskumnej agentúry a riaditeľov Štátneho pedagogického ústavu a Štátneho inštitútu odborného vzdelávania (ŠIOV). TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Martina Slušná.

slovakia

left justify in out

Vo Výskumnej agentúre začal pôsobiť Rastislav Beliansky, ktorý vo funkcii nahradil Róberta Škripka.

 

Petru Fridrichovú zo Štátneho pedagogického ústavu nahradil Ľudovít Hajduk a na ŠIOV Ivana Stankovského nahradil vo funkcii Michal Bartok. Zmeny sa udiali k 1. máju. Rezort informoval, že nastali v súvislosti s úlohami vyplývajúcimi z programového vyhlásenia vlády SR.

 

Minister školstva už avizoval, že pripravuje analýzu fungovania priamo riadených a príspevkových organizácií rezortu. "Dal som pripraviť tímu ľudí akúsi analýzu, ktorú mi predložia, dúfam, v priebehu krátkeho obdobia," uviedol minulý týždeň v rámci Hodiny otázok v Národnej rade SR Plavčan. Podľa vlastných slov chce všetky priamo riadené organizácie navštíviť.

 

Schválený rozpočet všetkých 11 priamo riadených rozpočtových organizácií a šiestich príspevkových organizácií je 27,7 milióna eur. Ďalších 27,9 milióna eur má k dispozícii Agentúra na podporu výskumu a vývoja na financovanie výskumných projektov. Aktuálny počet zamestnancov priamo riadených organizácií je 801 a u príspevkových organizácií je to 300.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona