Plavčan má novú funkciu, aj napriek odvolaniu zostáva na ministerstve

NETKY.SK • 6 September 2017, 14:09 • 2 min
Plavčan má novú funkciu, aj napriek odvolaniu zostáva na ministerstve

BRATISLAVA - Exminister školstva Peter Plavčan neodišiel ďaleko. Po tom ako minulý týždeň rezignoval z postu ministra, naďalej ostáva pracovať na ministerstve.

slovakia

left justify in out

Plavčan, ktorý bol nútený odísť z ministerskej stoličky a vzdať sa svojho postu, naďalej zostáva pracovať na ministerstve, ibaže na inej pracovnej pozícii. Teraz je z neho poradca Gabriely Matečnej, ministerky pôdohospodárstva, ktorú poveril prezident Kiska dočasným vedením rezortu.

 

Tá povedie úrad dovtedy, kým SNS nenavrhne osobu, ktorá nahradí bývalého ministra. Okrem vyšetrovania, ktoré prebieha na pôde ministerstva, tunelovanie eurofondov preverí aj samotná Európska komisia. Poslanci NR SR včera zamietli žiadosť Veroniky Remišovej, ktorá žiadala zverejnenie krokov a opatrení rezortu pri objasňovaní celej kauzy s eurofondami.

 

Úrad informoval, že stále prebieha vyšetrovanie. „Predmetom kontroly je celý výberový proces. Od podania žiadosti, administratívnej kontroly, výberu odborných hodnotiteľov, cez aplikáciu výberových kritérií až po samotný výber projektov,“ upresnil generálny riaditeľ fondov Juraj Gmiterko. Akonáhle ukončí kontrolu ministerstvo školstva, výzvami sa bude zaoberať aj ministerstvo financií a v neposlednom rade rezort čaká aj audit z EK. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies