Plavčan dnes ocenil úspešných a talentovaných študentov

NETKY.SK • 14 November 2016, 13:20 • 2 min
Plavčan dnes ocenil úspešných a talentovaných študentov

BRATISLAVA - Úspešní reprezentanti Slovenska v medzinárodných vedomostných, športových i umeleckých súťažiach, ako aj v predmetových olympiádach si dnes z rúk ministra školstva Petra Plavčana prevzali v Bratislave Pamätné listy sv. Gorazda. Ocenenie si odniesli aj tí, ktorí zachránili život iným. Tento rok dostalo ocenenie spolu 79 študentov stredných a vysokých škôl.

slovakia

left justify in out

"Ďakujem vám, že ste aktívni, že využívate svoj osobný potenciál a vaše ambície a ašpirácie tomu zodpovedajú. Je dôležité, aby boli čo najvyššie," uviedol dnes v príhovore v rámci slávnostného oceňovania minister. Naša krajina podľa jeho slov potrebuje ambicióznych mladých ľudí. Ako dodal, ocenení svojím príkladom motivujú aj spolužiakov. "Ak dostanú takéto ocenenie, myslím si, že nie je väčšej motivácie pre tých ostaných, ktorí sú v triede alebo v škole, aby si osvojili tento ich príklad," dodal Plavčan.

 

Podľa generálneho riaditeľa sekcie regionálneho školstva Mariana Galana komisia mala tento rok veľký počet návrhov na ocenenie. "Máme na Slovensku veľmi veľa šikovných žiakov. Vyberali sme skutočne tých najlepších, ktorí získali ocenenia na medzinárodných súťažiach športových aj vedeckých," uviedol. Medzi laureátmi ho najviac zaujali príbehy žiakov, ktorí boli ocenení za záchranu ľudského života. Jeden z nich napríklad zachránil topiace sa osemročné dieťa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies