Plavbu na Dunaji zastavili aj v Maďarsku

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 11:51 • 2 min
Plavbu na Dunaji zastavili aj v Maďarsku

BRATISLAVA - Plavbu na Dunaji v súčasnosti zastavili už aj na maďarskom úseku Dunaja, na slovenskom povodí to urobili ešte v pondelok o 18:00.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Štátnej plavebnej správy Jana Vadkertyová, plavba bude zastavená až do odvolania pre vysoké, povodňové prietoky. Na to, aby v Bratislave mohli opäť plávať lode, treba splniť dve základné podmienky - hladina Dunaja pod Starým mostom musí klesnúť na úroveň osem metrov a vo vode nesmú byť žiadne prekážky, napríklad naplavené drevo. Podľa aktuálnych informácií zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by Dunaj v Bratislave mal kulminovať, teda dosiahnuť svoje maximum, vo štvrtok ráno.

Podľa údajov zverejnených na webstránke SHMÚ z meraní o 10:00 bola výška rieky Morava v stanici Devínska Nová Ves 725 cm a platí tu 3. stupeň povodňovej aktivity. O 10:00 dosahovala hladina Dunaja v stanici Devín 838 cm, čo znamená 2. stupeň povodňovej aktivity. V Devíne sa očakáva vyhlásenie 3. stupňa okolo poludnia, pričom 3. stupeň sa tu vyhlasuje pri výške hladiny Dunaja 850 cm. Napokon v tretej meracej stanici v hlavnom meste - v stanici Bratislava - dosiahol Dunaj o 10:00 výšku 864 cm a platí tu 3. stupeň povodňovej aktivity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona