Plavbu na Dunaji v úseku Vodného diela Gabčíkovo zastavili

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 07:40 • 2 min
Plavbu na Dunaji v úseku Vodného diela Gabčíkovo zastavili

BRATISLAVA - Plavba na Dunaji v úseku Vodného diela Gabčíkovo je zastavená. Môže za to porucha na horných vrátach pravej plavebnej komory. TASR o tom informovala hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Diana Migaľová.

slovakia

left justify in out

"Pri pravidelnej revíznej kontrole technici zistili, že jedno zo štyroch ložísk, ktoré držia horné vráta, má poruchu. Plavbu cez plavebnú komoru bolo nutné zastaviť a okamžite odstrániť poruchu. V opačnom prípade by hrozilo vyradenie komory z prevádzky na omnoho dlhší čas," uviedla Migaľová. Na odstránení poruchy podľa nej momentálne pracuje špecializovaný tím technických potápačov. "Predpokladaný termín opravy je maximálne do soboty (2.8.). V prípade priaznivých okolností je možné obnovenie plavby už vo štvrtok (31.7.)," informovala ďalej hovorkyňa.
      

Keďže druhá plavebná komora je vypustená pre opravu, nie je možné momentálne zabezpečiť plavbu cez náhradnú komoru. Viac informácií ku vzniknutej situácii poskytne Vodohospodárska výstavba v stredu 30. júla. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies