BRATISLAVA – V letnom období môžeme na prípravu jedla použiť rôzne druhy zeleniny a ovocia. Dnes to bude paprika plnená mletým mäsom.
Suroviny pre 4 osoby:
4 veľké zelené papriky, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 25 dkg ryže, 1 vajce, soľ, mleté korenie, 50 dkg mletého mäsa, 1 liter paradajkovej šťavy, cukor
Príprava receptu:
1. Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme ryžu, osolíme, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.
2. Udusenú ryžu zmiešame s mäsom, vajíčkom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
3. Touto zmesou naplníme papriky. Ak nám zmes zostala, vytvarujeme guľky, ktoré spolu s paprikou uvaríme v paradajkovej šťave.
4. Keď sú papriky uvarené, vyberieme ich zo šťavy. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú nalejeme do paradajkovej šťavy a podľa chuti osladíme.
5. Papriky vložíme späť, podávame s chlebom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies