Plávajúca paprika

NETKY.SK • 29 August 2014, 13:00 • 2 min
Plávajúca paprika

BRATISLAVA – V letnom období môžeme na prípravu jedla použiť rôzne druhy zeleniny a ovocia. Dnes to bude paprika plnená mletým mäsom.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

4 veľké zelené papriky, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 25 dkg ryže, 1 vajce, soľ, mleté korenie, 50 dkg mletého mäsa, 1 liter paradajkovej šťavy, cukor

 

Príprava receptu:

1. Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme ryžu, osolíme, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.

obrazok

2. Udusenú ryžu zmiešame s mäsom, vajíčkom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

obrazok

3. Touto zmesou naplníme papriky. Ak nám zmes zostala, vytvarujeme guľky, ktoré spolu s paprikou uvaríme v paradajkovej šťave.

obrazok

4. Keď sú papriky uvarené, vyberieme ich zo šťavy. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú nalejeme do paradajkovej šťavy a podľa chuti osladíme.

obrazok

obrazok

5. Papriky vložíme späť, podávame s chlebom.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies