Platy ústavných činiteľov ostanú zmrazené aj na budúci rok

NETKY.SK • 9 November 2016, 12:02 • 2 min
Platy ústavných činiteľov ostanú zmrazené aj na budúci rok

BRATISLAVA - Platy ústavných činiteľov, poslancov, členov vlády s výnimkou sudcov a prokurátorov majú ostať zmrazené aj na budúci rok.

slovakia

left justify in out

Kabinet dnes schválil návrh premiéra Roberta Fica (Smer-SD) novelizovať zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov. Ministri odobrili aj skrátené legislatívne konanie, parlament tak môže návrh schvaľovať na nadchádzajúcej schôdzi.

 

"Za účelom postupného znižovania deficitu verejnej správy a dosiahnutia vyrovnaného rozpočtu je potrebné aj v roku 2017 pokračovať v konsolidačných opatreniach, ktoré napomôžu k zabezpečeniu stanoveného cieľa," zdôvodnil v návrhu Fico. Očakáva, že zmrazenie platov usporí 3,5 milióna eur. "Pre mňa je to principiálna vec a chcem povedať, že my sme zaviedli zmrazovanie platov v roku 2008 a musíme tak urobiť aj v roku 2017," uviedol premiér minulý týždeň.

 

Zmrazovanie platov sa má týkať aj riaditeľa Národného bezpečnostného úradu, štátneho zamestnanca vo verejnej funkcii v služobnom úrade, ktorým je ministerstvo. Rovnako vedúceho ostatného ústredného orgánu štátnej správy, komisára pre deti a komisára pre osoby so zdravotným postihnutím. Ich platy sú totiž naviazané na platy poslancov. Výška ich platových pomerov sa má ponechať na úrovni určenej na rok 2016.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies