Platy učiteľov sa od septembra zvýšia o šesť percent

NETKY.SK • 28 August 2016, 13:09 • 2 min
Platy učiteľov sa od septembra zvýšia o šesť percent

BRATISLAVA - Učitelia na základných, stredných a vysokých školách budú mať od septembra vyšší plat o šesť percent. Vyplýva to z novely zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

slovakia

left justify in out

Novelu predložil minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS). Splní tak dva záväzky z Programového vyhlásenia vlády na roky 2016 až 2020. V časti regionálne školstvo sa vláda zaviazala, že vykoná legislatívne úpravy pre zvýšenie taríf pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov od 1. septembra 2016 v priemere o šesť percent. Od 1. januára 2018 by sa platy mali zvyšovať každoročne o rovnakú mieru, a to za predpokladu realizácie zásadných vnútorných zmien v systéme výchovy a vzdelávania. K rastu platov sa vláda zaviazala aj v prípade pedagógov na vysokých školách.

 

Zvýšenie platov učiteľov základných, stredných a vysokých škôl by malo v tomto roku stáť 32,5 milióna eur. Najväčšiu položku zaplatí štát, 6,5 milióna eur obce a viac ako 330.000 eur samosprávne kraje.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona