Platy štátnych a verejných zamestnancov v roku 2015 porastú

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:15 • 2 min
Platy štátnych a verejných zamestnancov v roku 2015 porastú

BRATISLAVA - Platy približne 380 tisíc zamestnancov v štátnej a verejnej službe od začiatku budúceho roka vzrastú o 1,5 % a od júla budúceho roka o ďalšie 1 %. Vyplýva to z nariadení, ktoré na svojom stredajšom zasadnutí schválila vláda. Platové tarify pedagogických zamestnancov sa od začiatku budúceho roka zvýšia o 5 %. Všetky tieto nároky budú vo výške približne 100 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Samotné kolektívne zmluvy na rok 2015 majú zachovať platné sociálne benefity pre zamestnancov v štátnej a verejnej službe, ako je týždeň dovolenky a jedno odchodné navyše, skrátenie pracovného času o pol hodiny denne, či príspevok zamestnávateľov do tretieho dôchodkového piliera. 

 

Kolektívne zmluvy podpísali 10. decembra zástupcovia zamestnávateľov, reprezentovaní vládou SR, Združením miest a obcí Slovenska a predstaviteľmi samosprávnych krajov, a zástupcovia zamestnancov, reprezentovaní Konfederáciou odborových zväzov SR, Nezávislými kresťanskými odbormi Slovenska a Všeobecným slobodným odborovým zväzom. 

 

Platové tarify štátnych zamestnancov od 1. januára tohto roka stúpli o pevnú sumu 16 eur. K rovnakému dátumu vzrástli o 16 eur aj platy zamestnancov pracujúcich vo verejnej správe. Platové tarify pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov sa od začiatku tohto roka zvýšili o 5 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona