Platobná karta by mohla od jesene slúžiť v Bratislave aj ako električenka

NETKY.SK • 19 Január 2017, 15:54 • 2 min
Platobná karta by mohla od jesene slúžiť v Bratislave aj ako električenka

BRATISLAVA – Platobné karty by už na jeseň mohli cestujúci v bratislavskej MHD využiť aj ako električenku. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Adriana Volfová s tým, že chcú zjednodušiť prístup k cestovným lístkom. Na platobnú kartu by sa mal dať zakúpiť predplatný cestovný lístok.

slovakia

left justify in out

"DPB plánuje zaviesť platobnú kartu ako nosič cestovného lístka na jeseň tohto roka, o čom budeme cestujúcich v dostatočnom predstihu informovať," uviedla hovorkyňa. Na otázku TASR, či si budú môcť cestujúci platobnými kartami zakúpiť cez nové označovače aj jednorazové cestovné lístky, dopravný podnik neodpovedal.

 

Portál imhd.sk informuje, že ak bude chcieť cestujúci použiť svoju platobnú kartu ako električenku, bude sa musieť zaregistrovať. Predplatný cestovný lístok sa bude môcť dať zakúpiť prostredníctvom internetu či na predajných miestach DPB. "Pri exspirácii platobnej karty bude možné prevedenie predplatného cestovného lístka na inú platobnú kartu," uvádza portál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies