Platitelia DPH majú dnes posledný deň na podanie výkazov a priznaní

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 10:41 • 2 min
Platitelia DPH majú dnes posledný deň na podanie výkazov a priznaní

BRATISLAVA – Dnes majú podnikatelia posledný deň na podanie kontrolného výkazu dane z pridanej hodnoty (DPH) a tiež na podanie daňového priznania k DPH.

slovakia

left justify in out

"Viac ako polovica firiem si túto povinnosť nechala na posledný deň, keďže do štvrtka (24. 4.) do 16. hodiny kontrolný výkaz podalo len 95.000 z približne 200.000 firiem. Týka sa to jednak mesačných, ale už aj štvrťročných platiteľov DPH, ktorí kontrolné výkazy podávajú prvý raz," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

 

Dnes do polnoci je podnikateľom k dispozícii Call centrum, na ktorom operátori budú odpovedať na otázky týkajúce sa podávania kontrolných výkazov aj priznaní k dani. 

 

Oba dokumenty sa posielajú elektronicky, a to prostredníctvom portálu finančnej správy www.financnasprava.sk cez aplikácie eDane Java v.2014 alebo eDane Windows. Podnikatelia na portáli nájdu tiež pomôcky a návody na vyplnenie, ako aj odpovede na najčastejšie otázky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies