Platinimu hrozí ďalší trest, napriek dištancu bol na odovzdávaní cien

NETKY.SK • 30 December 2015, 09:15 • 2 min
Platinimu hrozí ďalší trest, napriek dištancu bol na odovzdávaní cien

MIAMI - Suspendovaný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini môže čeliť ďalšiemu vyšetrovaniu zo strany Etickej komisie FIFA. Napriek osemročnému zákazu akejkoľvek činnosti vo futbale za účasť na korupcii sa totiž francúzsky funkcionár zúčastnil na odovzdávaní prestížnych ocenení v Dubaji.

slovakia

left justify in out

Etická komisia potrestala Platiniho spoločne s prezidentom FIFA ešte 21. decembra. Obaja dostali osemročné tresty zákazu vykonávania futbalovej aj mimofutbalovej činnosti za nepodloženú platbu z roku 2011 vo výške dvoch miliónov švajčiarskych frankov, ktorú Blatter odovzdal Platinimu údajne za služby odvedené pre FIFA. Platini podľa informácií agentúry Reuters trest porušil a zúčastnil sa na udeľovaní cien a konferencii v Dubaji. Podujatie každoročne usporadúva Dubajská športová rada, tento rok na ňom nechýbali napríklad ani Lionel Messi či Andrea Pirlo.

 

Platiniho prítomnosť na odovzdávaní odhalila fotografia. Hovorca Etickej komisie FIFA sa k celému prípadu odmietol konkrétne vyjadriť, vo všeobecnosti však uviedol: "Vyšetrovacia komora Etickej komisia FIFA sa zaoberá akýmkoľvek podnetom, ktorý súvisí s porušením Etického kódexu FIFA."

 

Platini aj Blatter sa cítia ukrivdení a rozhodli sa voči udeleným trestom odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS). Obaja tvrdia, že neurobili nič zlé.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies