Platiniho vytáčajú výzvy na bojkotovanie ruských MS 2018

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 14:56 • 2 min
Platiniho vytáčajú výzvy na bojkotovanie ruských MS 2018

ASTANA - Michel Platini je znechutený z apelov na bojkot futbalových majstrovstiev sveta 2018 v Rusku. Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) to povedal na 38. kongrese organizácie v kazašskej Astane.

slovakia

left justify in out

Ako prví prišli s výzvou dvaja americkí senátori z republikánskych radov Mark Kirk a Dan Coates. Išlo reakciu politikov USA na ruskú anexiu ukrajinského polostrova Krym.

 

"Začínam byť otrávený z ľudí, čo hovoria o bojkote. Takéto niečo môže žiadať iba niekto, kto nenávidí šport," povedal Francúz a pripomenul európsky šampionát v roku 2012, keď politici odmietali cestovať na Ukrajinu, aby tak vyjadrili protest proti režimu medzitým zosadeného prezidenta Viktora Janukovyča. "Neviem, či ma klamal zrak, ale tuším som na finále videl premiérov Talianska aj Španielska," neodpustil si uštipačnú poznámku Platini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies