Platini: Vybrať najlepšieho ešte nebolo ťažšie

NETKY.SK • 3 December 2013, 16:09 • 2 min
Platini: Vybrať najlepšieho ešte nebolo ťažšie

MADRID - Vybrať najlepšieho futbalistu planéty za rok 2013 je najťažšie v histórii ankety o Zlatú loptu, myslí si prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini. Spomenul pri tom trojicu najväčších favoritov - Lionela Messiho, Cristiana Ronalda a Francka Ribéryho, hoci zatiaľ nie je známa ani pätica finalistov. Tých oznámia 9. decembra, odovzdávanie cien bude 13. januára v Zürichu.

slovakia

left justify in out

Misky váh sa prikláňajú na stranu Portugalčana Ronalda, najmä po tom, čo strelil tri góly do siete Švédska v odvete baráže o postup na majstrovstvá sveta do Brazílie. V súvislosti s tým mu pomohlo aj predĺženie uzávierky hlasovania v ankete o dva týždne do piatka 29. novembra. Platini na to má svoj názor. Keby vraj platil takýto "reprezentačný" vzorec, v roku 2010 by nezískal Zlatú loptu Messi, ale niekto z jeho klubových spoluhráčov z FC Barcelona Andrés Iniesta alebo Xavi Hernández, ktorí získali so Španielskom titul majstrov sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies