Platini vrátil luxusné hodinky, ktoré dostal od brazílskej konfederácie

NETKY.SK • 7 Október 2014, 08:22 • 2 min
Platini vrátil luxusné hodinky, ktoré dostal od brazílskej konfederácie

BERLÍN - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa rozhodol vrátiť luxusné hodinky, ktoré dostal od organizátorov MS v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Nemecký denník Die Welt citoval mediálneho riaditeľa UEFA Pedra Pinta, ktorý uviedol, že Platini verí, že po tomto rozhodnutí bude celá vec uzavretá. Ešte minulý mesiac sa pritom šéf európskeho futbalu nechcel hodiniek vzdať. Darček v hodnote 25.000 dolárov dostali od Brazílskej futbalovej konfederácie všetci členovia výkonného výboru FIFA a ďalší futbaloví funkcionári. Platini trval dokonca na tom, že rovnakú sumu, v akej hodnote sú hodinky, podaruje na charitu. 
      

Etická komisia FIFA už skôr informovala, že tento darček je porušením etického kódexu inštitúcie. Ak ich funkcionári vrátia do 24. októbra, nebudú disciplinárne stíhaní. "CBF nemal hodinky ponúkať a tí, čo ich prevzali, mali skontrolovať, či je darček primeraný a okamžite ho vrátiť," uviedla pred časom komisia vo svojom stanovisku.
      

Brazílčania rozdali dokopy 65 darčekových tašiek s hodinkami značky Parmigiani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies