Platini víta smerovanie k zimným MS 2022

NETKY.SK • 30 August 2013, 16:42 • 2 min
Platini víta smerovanie k zimným MS 2022

MONAKO - Šéf európskeho futbalu Michel Platini je spokojný so smerovaním úvah o záverečnom turnaji majstrovstiev sveta 2022 v Katare k neštandardnému zimnému termínu.

slovakia

left justify in out

Anglickým kritikom odkázal, aby sa zmierili so zmenou kalendára predmetnej sezóny Premier League. Posun na zimné obdobie získava čoraz väčšiu podporu aj na pôde Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). V opozícii zostávajú iba kvalitné európske národné súťaže na čele s anglickou. Výkonný výbor UEFA sa touto otázkou bude znova zaoberať na októbrovom zasadnutí.

"S uspokojením som prijal správu, že prezident FIFA Joseph Blatter chce presunúť MS 2022 na zimu, ako sme to presadzovali aj my. Nie je možné hrať v Katare v lete, keď sú tam päťdesiatstupňové horúčavy. Musíme nájsť najlepšie možné riešenie. Keď sa exekutíva FIFA rozhodne pre zimu, UEFA navrhne ideálny termín," povedal Platini a na Britské ostrovy odkázal: "Anglicko si 150 rokov chránilo svoj kalendár a my sme to rešpektovali. Pre jeden raz, jeden mesiac, by malo Anglicko rešpektovať zvyšok sveta." 

Výkonný riaditeľ anglickej Premier Leauge Richard Scudamore nedávno vyzval na zmenu dejiska MS 2020 a kategoricky odmietol prispôsobovanie termínu klimatickým podmienkam. "Nemôžeme len tak z rozmaru presunúť svetový šampionát na zimu," skonštatoval Scudamore. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies