Platini už nechce Blattera na čele FIFA

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 16:54 • 2 min
Platini už nechce Blattera na čele FIFA

SAO PAULO - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini nepodporí prípadnú kandidatúru Seppa Blattera na udržanie postu lídra Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Voľby sa uskutočnia na budúci rok v máji a Platini stále zvažuje svoju účasť. Keby do kampane nešiel, Blatter nebude jeho favorit. Vraj nastal čas na zmenu. "Nepodporím ho. V roku 1998 som to spravil, ale teraz nie," povedal Francúz pre denník L'Equipe.

Po tohtotýždňových rokovaniach v brazílskom Sao Paule je jasné, že UEFA stojí v opozícii proti Blatterovi a ostatným konfederáciám. Na stretnutí s delegátmi zo starého kontinentu si Švajčiar vypočul ostrú kritiku svojho pôsobenia na čele FIFA. Člen exekutívy UEFA a prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag ho otvorene vyzval, aby sa viac neusiloval o zvolenie do funkcie, pretože počas jeho úradovania klesla reputácia FIFA. 

 

Blatter oficiálne svoju kandidatúru neoznámil, hoci sa očakávalo, že tak spraví práve v Brazílii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies