Platini upozornil na stúpajúci extrémizmus na štadiónoch

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:35 • 2 min
Platini upozornil na stúpajúci extrémizmus na štadiónoch

VIEDEŇ - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini upozornil, že stúpajúci vplyv nacionalizmu a chuligánstva ohrozuje toto odvetvie na starom kontinente a vyzval k prísnejším opatreniam.

slovakia

left justify in out

"Ide o nebezpečný trend, ktorý prenikol už aj na naše štadióny. Potrebujeme adekvátnejšie tresty a vytvoriť európsku športovú policajnú jednotku," vyhlásil niekdajší francúzsky reprezentant v utorok na kongrese riadiaceho orgánu európskeho futbalu vo Viedni.

 

Platiniho znepokojujú narastajúce prejavy násilia a extrémistických názorov počas klubových či medzištátnych stretnutí. "Myslel som si, že takéto obrázky patria minulosti. Dnes vás však, bohužiaľ, musím oboznámiť s negatívnym vývojom. Obávam sa návratu do temných, no nie až takých dávnych čias," prehovoril Michel Platini v Reed Exhibitions Messe v hlavnom meste Rakúska k prítomným delegátom 54 členov Európskej futbalovej únie.

 

Platini bol svedkom jednej z najtragickejších udalostí v dejinách európskeho futbalu, keď 29. mája 1985 na bruselskom štadióne Heysel po zrážkach medzi priaznivcami FC Liverpool a Juventusu Turín zahynulo 39 fanúšikov talianskeho tímu. "Niektorí sme to zažili na vlastnej koži, v mojom prípade sa to stalo presne pred 30 rokmi," pripomenul Michel Platini.

 

Päťdesiatdeväťročný Francúz bude v priebehu utorka opätovne zvolený za prezidenta UEFA, je totiž jediným kandidátom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona