Platini stratil podporu Angličanov, na svetlo vyšiel nový finančný škandál

NETKY.SK • 16 Október 2015, 16:17 • 2 min
Platini stratil podporu Angličanov, na svetlo vyšiel nový finančný škandál

LONDÝN - Anglicko stiahlo podporu Michela Platiniho v nastávajúcich voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Tunajšia Futbalová asociácia (FA), ktorá v júli ako jedna z prvých privítala kandidatúru prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA), vraj získala nové informácie o 2 miliónoch švajčiarskych frankov, ktoré Francúz v roku 2011 dostal z účtu FIFA za prácu poradcu Seppovi Blatterovi v rokoch 1998 až 2002. Zmluvne ani písomne nepodložená platba je dôvodom 90-dňovej suspendácie Platiniho aj Blattera etickou komisiou FIFA.

 

"FA želá pánovi Platinimu veľa úspechov v boji proti obvineniam a nemá žiadny záujem na prijatie akéhokoľvek opatrenia, ktoré ohrozujú tento proces," píše sa na webe www.theFA.com. "Avšak, bez ohľadu na vyššie uvedené, FA sa od právnikov pána Platiniho dozvedela viac informácií týkajúcich sa prípadu. Boli sme poučení, že informácie sú dôverné a preto nemôžeme ísť do podrobností. Na základe týchto informácií dospel výkonný výbor FA v piatok k záveru, že musí pozastaviť podporu kandidatúry pána Platiniho, kým právny proces nebude uzavretý a jeho pozícia nebude jasná," uvádza sa ďalej v stanovisku FA.


Na štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí UEFA sa pritom všetkých 54 členských krajín zhodlo na tom, že stojí za Platinim. V Nyone vystúpil pred delegátmi Platiniho právnik a FA zaujala stanovisko o "dočasnom zastavení podpory" práve na základe ním poskytnutých informácií.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies