Platini sľubuje FIFA menej závislú od politiky

NETKY.SK • 24 September 2015, 15:11 • 2 min
Platini sľubuje FIFA menej závislú od politiky

ZÜRICH - Michel Platini v prípade zvolenia na čelo Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sľubuje väčšiu politickú nezávislosť organizácie. Úradujúci šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) je najväčším favoritom na post vedúceho muža svetového futbalu vo voľbe, ktorá sa uskutoční 26. februára 2016.

slovakia

left justify in out

"FIFA by mala byť o futbale, nie o politike. Mala by sa viac zaujímať o hru ako o politické vzťahy. Cieľom budúceho prezidenta má byť obnovenie charakteru FIFA a zbavenie sa korupcie. Dobrá FIFA je ako dobrý rozhodca, nikto o ňom nehovorí," povedal 60-ročný Francúz. Platiniho v minulosti mnoho ľudí kritizovalo za jeho propolitický postoj, keď hlasoval za Katar ako organizátora MS 2022 po stretnutí s francúzskym prezidentom Nicolasom Sarkozym.

 

Súčasný šéf FIFA Sepp Blatter štyri dni po májovom znovuzvolení rezignoval z funkcie pod tlakom korupčného škandálu. Švajčiar sedí na prezidentskej stoličke nepretržite od roku 1998. Uchádzači o post lídra FIFA majú čas na oznámenie kandidatúry do 26. októbra 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona