Platini si vzal čas na rozhodnutie do MS 2014

NETKY.SK • 17 September 2013, 11:43 • 2 min
Platini si vzal čas na rozhodnutie do MS 2014

DUBROVNÍK - Na budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii alebo tesne po nich sa Michel Platini rozhodne, či pôjde do boja o najvyšší funkcionársky post vo svetovom futbale.

slovakia

left justify in out

"Ešte neviem, nechávam to na budúcnosť. Dávam si pár mesiacov na rozmyslenie. Rozhodnutie padne počas šampionátu alebo po ňom, nie pred ním," povedal prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) na zasadnutí výkonného výboru v chorvátskom Dubrovníku.

Francúz riadi európske futbalové dianie od roku 2007 a mnohí v ňom vidia nástupcu Seppa Blattera na čele Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Oficiálne sa zatiaľ verejne neprihlásil žiaden kandidát. Blatterov piaty mandát vyprší v roku 2015 a keď doň vstupoval, tvrdil, že je jeho posledný. Odvtedy však 77-ročný Švajčiar viackrát naznačil, že jeho slová sa dajú interpretovať aj inak. 

Platini tvrdí, že mu práca v UEFA prirástla k srdcu, preto tak dlho váha s kandidatúrou. "Navyše si myslím, že by bolo odo mňa sebecké hovoriť o voľbách dva roky pred nimi, keď futbal žije dôležitejšími témami, ako je moja osoba," uviedol Platini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies