Platini: Sarkozy ma pri voľbe dejiska MS neovplyvnil

NETKY.SK • 4 December 2013, 17:35 • 2 min
Platini: Sarkozy ma pri voľbe dejiska MS neovplyvnil

PARÍŽ - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini poprel, že by ho francúzsky prezident Nicolas Sarkozy ovplyvnil pred voľbou dejiska záverečného turnaja majstrovstiev sveta 2022.

slovakia

left justify in out

Šéf riadiaceho orgánu európskeho futbalu sa pred hlasovaním, v ktorom 2. decembra 2010 napokon získal právo organizátora Katar, stretol na večeri v Elyzejskom paláci s francúzskou hlavou štátu, katarským emirom a tamojším predsedom vlády. "Zatelefonoval mi prezident Francúzska, čo je, ako všetci viete, moja rodná krajina," uviedol 58-ročný bývalý francúzsky reprezentant v rozhovore pre španielske periodikum AS. "Keď som tam prišiel, stretol som katarského emira a predsedu vlády. Nikto ma o ich prítomnosti vopred neinformoval. Absolvovali sme spoločnú večeru. Prezident Sarkozy mi pred stretnutím, počas neho a ani po ňom nepovedal, aby som hlasoval za Katar, i keď som pochopil, s akým výsledkom by bol Sarkozy spokojný. Nežiadal ma však o nič," vyhlásil Platini.

Podľa prezidenta UEFA neprichádzalo do úvahy, aby sa usporiadateľská krajina po voľbe zmenila, a to aj napriek mohutnej kritike, ktorá súvisela najmä s neznesiteľnými letnými horúčavami. "Možno by sme mohli zmeniť termín, počas ktorého sa bude svetový šampionát konať, ale rozhodne nie organizátora," uzavrel Platini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies