Platini sa vzdal kandidatúry na post prezidenta FIFA

NETKY.SK • 7 Január 2016, 20:19 • 2 min
Platini sa vzdal kandidatúry na post prezidenta FIFA

PARÍŽ - Na osem rokov suspendovaný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vo štvrtok uviedol, že sa vzdal kandidatúry na post šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Prezidentské voľby FIFA sa uskutočnia 26. februára v Zürichu. Informovala agentúra AP.

 

Etická komisia FIFA v decembri potrestala Platiniho ako aj prezidenta strešnej organizácie svetového futbalu Seppa Blattera osemročným zákazom činnosti. Okrem toho zaplatí Blatter pokutu 50.000 švajčiarskych frankov, Platini o 30-tisíc viac. Obaja sa necítia byť vinní a chcú sa odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS).

 

Trest nadobudol okamžitú platnosť, počas osemročného obdobia tak nebudú môcť Platini s Blatterom vykonávať žiadne aktivity vo futbalovom hnutí doma ani na medzinárodnom poli.

 

Platini bol najskôr suspendovaný na 90 dní pre podozrivú platbu spred štyroch rokov. Francúz mal v roku 2011 prijať od Blattera dva milióny švajčiarskych frankov, údajne za prácu v úlohe jeho poradcu v rokoch 1999 až 2002. Neexistuje o tom ale žiaden doklad a obaja funkcionári tvrdia, že medzi sebou mali ústnu dohodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies