Platini sa už odvolal na CAS v prípade jeho suspendácie od FIFA

NETKY.SK • 20 November 2015, 13:05 • 2 min
Platini sa už odvolal na CAS v prípade jeho suspendácie od FIFA

ŽENEVA - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa už odvolal na medzinárodný Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne.

slovakia

left justify in out

On ani prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter totiž neuspeli s odvolaním voči trestu od etickej komisie FIFA. Tá oboch suspendovala na obdobie 90 dní za netransparentnú platbu, ktorú strešný orgán svetového futbalu vyplatil Platinimu za jeho služby v období rokov 1999 až 2002.

 

Podľa piatkovej informácie agentúry AP sa Platiniho právni zástupcovia vyjadrili: "Veríme, že CAS bude konať rýchlo a skoro sa dočkáme verdiktu, keďže v stávke je tak veľa."

 

Blattera i Platiniho suspendovali v októbri. Platini kvôli tomu prišiel o možnosť kandidovať na post prezidenta FIFA. Volebná komisia zatiaľ schválila piatich oficiálnych kandidátov na prezidentskú funkciu. Sú nimi princ Ali Al Hussein z Jordánska, šejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa z Bahrajnu, Francúz Jerome Champagne, Švajčiar Gianni Infantino a Juhoafričan Tokyo Sexwale.

 

Platini zinkasoval od FIFA sumu dva milióny švajčiarskych frankov. Obvinenia z korupcie ale odmieta. Dištanc mu vyprší 6. januára, etická komisia ho potom ale môže predĺžiť o ďalších 45 dní do 20. februára, čo je iba šesť dní pred voľbou prezidenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies