Platini sa už nemusí obávať trestného stíhania, Švajčiari neobjavili dôkazy voči nemu

NETKY.SK • 26 Máj 2018, 12:24 • 2 min
Platini sa už nemusí obávať trestného stíhania, Švajčiari neobjavili dôkazy voči nemu

ZÜRICH - Francúzsky bývalý futbalový reprezentant a funkcionár Michel Platini nebude čeliť trestnému stíhaniu vo Švajčiarsku.

slovakia

left justify in out

Tamojší prokurátor potvrdil, že voči nemu nevznesie obžalobu za finančný delikt. Platini bol záujmovou osobou vo vyšetrovaní niekdajšieho prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera. Toho vo Švajčiarsku stíhajú v súvislosti s podozrivou platbou 2 miliónov USD v roku 2011 práve pre Platiniho. "Je to koniec nočnej mory pre mňa i moju rodinu," povedal Platini, ktorý dostal od Etickej komisie FIFA štvorročný dištanc.

FIFA zároveň vyšetruje ďalšiu pofidérnu transakciu. Platini požiadal FIFA o zriadenie penzijného fondu, na ktorý nemal nárok. Blatter ho napriek tomu ho odsúhlasil aj s čiastkou 1 milión USD.

Platini sa po odpykaní si trestu plánuje vrátiť do futbalu. "Určite budem pokračovať. Ako a kedy teraz neviem, ešte je príliš skoro hovoriť o tom, ale vrátim sa. Futbal je môj život a nikdy som nič zlé neurobil," povedal 62-ročný bývalý reprezentačný kapitán.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona