Platini sa odvolal voči suspendácii

NETKY.SK • 10 Október 2015, 16:12 • 2 min
Platini sa odvolal voči suspendácii

ZÜRICH - Viceprezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa odvolal voči 90-dňovému suspendovaniu, ktorým ho spolu s prezidentom strešnej organizácie svetového futbalu Seppom Blatterom potrestala etická komisia.

slovakia

left justify in out

 

Tresty sú dôsledkom vyšetrovania švajčiarskych orgánov z korupcie a zneužitia právomocí. "UEFA v sobotu potvrdila, že Platini sa odvolal a pripojil sa tak k Blatterovi," informuje agentúra AP.

 

Platiniho zákaz vyprší ešte pred novou voľbou prezidenta, ktorá sa uskutoční 26. februára 2016. Etická komisia FIFA ho však môže predĺžiť najviac o ďalších 45 dní a tým pádom by sa nemohol zúčastniť volebného kongresu. Platini pritom kandiduje na post prezidenta. O funkciu sa uchádzal aj Chung Mong Joonovi z Kórejskej republiky, no tomu udelila komisia až šesťročný zákaz činnosti. Ďalší kandidát je Prince Ali Bin Al Hussein z Jordánska.

 

Platiniho v sobotu podporila Francúzska futbalová federácia (FFF), ktorá je pripravená odvolať sa proti trestu na Športový arbitrážny súd v Laussane (CAS), pokiaľ ho FIFA nezruší. Odvolacia komisia organizácie by mala rozhodnúť o suspendácii do ôsmich dní, čo je podľa hovorcu FFF bežný termín.

 

Francúzskemu funkcionárovi sa dostalo podpory aj od vedenia Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL). "Nesúhlasíme s rozhodnutím dočasne suspendovať prezidentského kandidáta Michela Platiniho. Pána Platiniho neuznali vinným a suspendácia preto ohrozuje integritu volebného procesu," píše sa vo vyhlásení.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona