Platini sa odvolal proti šesťročnému trestu na CAS

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 11:26 • 2 min
Platini sa odvolal proti šesťročnému trestu na CAS

LAUSANNE - Suspendovaný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa odvolal proti svojmu šesťročnému dištancu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný Francúz požaduje úplné zrušenie trestu, ktorý mu minulú stredu odvolacia komisia FIFA znížila z ôsmich na šesť rokov. CAS neinformoval, či etická komisia FIFA podala žiadosť na zvýšenie trestu. Zatiaľ nebol stanovený termín vypočúvania.


Platini dostal pôvodne osemročný dištanc v decembri minulého roka od etickej komisie FIFA spolu už s bývalým šéfom FIFA Seppom Blatterom za netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov Platinimu od Blattera v roku 2011. Proti svojmu šesťročnému trestu sa na CAS hotuje odvolať aj švajčiarsky bývalý prezident FIFA Blatter.

 

Tomu tiež minulý týždeň odvolacia komisia FIFA znížila dištanc z 8 na 6 rokov. Obaja muži stále popierajú akékoľvek pochybenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona