Platini: Prípravy ME 2016 sa vyvíjajú veľmi dobre

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 17:45 • 2 min
Platini: Prípravy ME 2016 sa vyvíjajú veľmi dobre

LILLE - Francúzsko plánuje využiť pre organizáciu majstrovstiev Európy vo futbale v roku 2016 deväť až jedenásť štadiónov. Zatiaľ sú pripravené dva z nich - Stade de France na parížskom predmestí St. Denis a nový 50-tisícový štadión v Lille.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu organizačného výboru Jacquesa Lamberta bude v roku 2014 hotový stánok v Nice. V St. Étienne a Marseille sú momentálne v polovici rekonštrukcie, s ktorou ešte len začínajú v Bordeaux. Nový 58-tisícový Stade des Lumiéres v Lyone hodlajú sprevádzkovať v sezóne 2015/2016. Ďalšie tri štadióny - Lens, Toulouse a Park princov v Paríži - budú k dispozícii na jeseň 2015.

"Momentálne niet ničoho, čo by sme nemali pod kontrolou," vyhlásil Lambert. Stav príprav potešil aj prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA), Francúza Michela Platiniho: "Z pohľadu UEFA sa veci vyvíjajú veľmi dobre. Oproti situácii v Poľsku a na Ukrajine spred šampionátu 2012 nie je toľko výstražnej červenej a oveľa viac ´kontroliek´ svieti na zeleno. Som šťastný, že je to tak."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies