Platini podporil Blattera, ale chce na MS až 40 reprezentácií

NETKY.SK • 28 Október 2013, 10:41 • 2 min
Platini podporil Blattera, ale chce na MS až 40 reprezentácií

LONDÝN - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini sa opäť raz prejavil ako zástanca rozširovania formátov vrcholných podujatí, po majstrovstvách Európy navrhuje zvýšiť aj počet účastníkov majstrovstiev sveta.

slovakia

left justify in out

Na záverečnom turnaji by sa podľa neho mohlo predstaviť 40 namiesto doterajších 32 tímov. Francúz prezentoval svoju predstavu v reakcii na výzvu lídra Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera po väčšom zastúpení mužstiev z Ázie a Afriky. Blatter vidí riešenie v znížení počtu miesteniek pre Európu a Južnú Ameriku, nie v rozširovaní turnaja.

"Absolútne súhlasím s pánom Blatterom, že potrebujeme viac tímov z Afriky a Ázie. Ale namiesto ukracovania Európy a Južnej Ameriky by sme mali uvažovať o 40 účastníkoch," povedal Platini pre The Times of London. Štyridsaťtímový formát by si podľa neho vyžiadal natiahnutie programu MS o tri dni. 

Pod Platiniho vedením UEFA presadila rozšírenie kontinentálneho šampionátu zo 16 na 24 tímov (Francúzsko 2016) a v roku 2020 sa bude turnaj hrať vo viacerých krajinách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona