Platini opäť odložil rozhodnutie o kandidatúre na lídra FIFA

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 10:38 • 2 min
Platini opäť odložil rozhodnutie o kandidatúre na lídra FIFA

ASTANA - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini opäť posunul termín rozhodnutia, či sa bude v nasledujúcom roku uchádzať o post prvého muža svetového futbalu.

slovakia

left justify in out

Na riadnom 38. kongrese v kazašskej Astane vyhlásil, že od októbra bude o tejto veci rokovať na regionálnej úrovni s členskými asociáciami. "Prídem k vám, aby som si vypočul váš názor, ako to vždy robievam. Spolu sa rozhodneme, pretože sa to týka predovšetkým a najviac vás," prihovoril sa delegátom Francúz vo svojej materčine aj za prítomnosti súčasného prezidenta medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepa Blattera.

 

Vlani v septembri na zasadnutí v Dubrovníku Platini tvrdil, že verdikt o jeho kandidatúre padne počas tohtoročných majstrovstiev sveta v Brazílii alebo bezprostredne po nich. Voľby budú v máji 2015 v zürišskom sídle FIFA a Blatter v rozpore so svojimi staršími vyhláseniami smeruje k ďalšiemu, už piatemu mandátu. Ohľadom ašpirácií 78-ročného Švajčiara by malo byť jasno na júnovom kongrese FIFA v Sao Paule. Zatiaľ jediným istým ašpirantom je Francúz Jérome Champagne, bývalý zástupca generálneho sekretára FIFA. 

 

Blatter vo svojom prejave v Astane upozornil, že členské asociácie UEFA stále neimplantovali rozhodnutia FIFA o nezávislých etických a kontrolných komisiách ako nástrojoch boja proti korupcii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies