Platini neočakáva vylúčenia z LM pre finančné fair play

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 13:43 • 2 min
Platini neočakáva vylúčenia z LM pre finančné fair play

PARÍŽ - Nedodržiavanie podmienok finančného fair play nevyradí žiaden klub z nasledujúceho ročníka futbalovej Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vylúčil takéto drakonické tresty. V rozhovore pre Le Parisien Francúz povedal: "Nastanú isté tvrdé opatrenia, ale ak sa tešíte na krv a slzy, budete sklamaní."

 

UEFA sa snaží s nedisciplinovanými klubmi riešiť ich situáciu po dobrom už od roku 2011. Jedným z nich je aj parížsky Saint-Germain štedro dotovaný katarskými petrodolármi. Platini v rozhovore zapochyboval, či je v súlade s pravidlami "novátorská" zmluva medzi PSG a Qatar Tourism Authority. "Povedzme, že ekonomický model PSG je špecifický a nezvyčajný. O niektorých otázkach musia rozhodnúť odborníci," uviedol. 

 

O prvých sankciách spojených s projektom finančného fair play bude informovať v polovici mája. Závažnejšie prípady bude UEFA riešiť v júni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies