Platini nariadil preskúmať Tourého moskovský prípad

NETKY.SK • 25 Október 2013, 16:26 • 2 min
Platini nariadil preskúmať Tourého moskovský prípad

NYON - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini nariadil vyšetriť správanie fanúšikov CSKA Moskva počas stredajšieho stretnutia Ligy majstrov 2013/ 2014 proti Manchestru City (1:2).

slovakia

left justify in out

Stredopoliar anglického tímu Yaya Touré upozornil hlavného rozhodcu duelu Ovidia Hategana na rasistické prejavy priaznivcov moskovského mužstva. Rumun hru nezastavil a požiadal usporiadateľov o odvysielanie varovania, čo je prvý krok k tomu, aby sa UEFA začala prípadom zaoberať. Podľa Platiniho tým nastalo porušenie smernice UEFA o rasizme.

"Samozrejme, že som to počul. Sklamalo ma to. Neuveriteľné a smutné zároveň. Musí sa to raz skončiť a UEFA by mala byť neoblomná, možno by mohla aj zatvoriť štadión," konštatoval po víťazstve 2:1 reprezentant Pobrežia Slonoviny Touré. Zvuky napodobňujúce opice vraj počuli na štadióne v Chimkách aj britskí žurnalisti. Prípad bude v stredu 30. októbra riešiť disciplinárna komisia UEFA.

Predstavitelia ruského klubu odmietli obvinenia s tým, že ide o nepodložené tvrdenia. "Nepočuli sme žiadne pokriky. Naopak, viac sa toho z tribún sypalo na hlavy iných hráčov ako tých s tmavou pleťou," reagoval generálny riaditeľ CSKA Roman Babajev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies