Platini mal tajnú schôdzku s Bin Hammamom, píše Telegraph

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 15:59 • 2 min
Platini mal tajnú schôdzku s Bin Hammamom, píše Telegraph

NYON - Prezidentovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelovi Platinimu sa nepáči, čo o ňom píšu anglické denníky v súvislosti s údajne skorumpovanou voľbou Kataru za dejisko majstrovstiev sveta v roku 2022.

slovakia

left justify in out

Telegraph v utorok priniesol informáciu, že Platini sa krátko pred hlasovaním v decembri 2010 tajne stretol s vtedajším katarským kolegom z exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Mohamedom bin Hammamom.

Konkurenčné periodikum Sunday obvinilo Bin Hammama, že katarskej kandidatúre kúpil víťazstvo za milióny dolárov, ktorými podplatil hlasujúcich funkcionárov. 

 

Platini poslal vydavateľovi Telegraphu list, v ktorom sa sťažoval na nepodložené klebety poškodzujúce jeho povesť. V roku 2010 sa vraj s Bin Hammamom stretával bežne, ale vzhľadom na okolnosti to bolo prirodzené. "Snažil sa ma presvedčiť, aby som sa v roku 2011 uchádzal o post prezidenta FIFA," uviedol Francúz. Vo voľbách napokon figuroval Bin Hammam, ale keď sa zistilo, že podpláca delegátov, stiahol svoju kandidatúru a mandát získal Sepp Blatter. Neskôr Katarčana úplne vylúčili z futbalového hnutia, od jeho konania sa dištancujú aj predstavitelia katarskej kandidatúry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona