Platini má obavy, že namiesto vlajok môžu pristáť bomby

NETKY.SK • 17 Október 2014, 14:54 • 2 min
Platini má obavy, že namiesto vlajok môžu pristáť bomby

PARÍŽ - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vyjadril obavy z hrozby, že diaľkovo ovládané kvadrokoptéry môžu byť použité na zhodenie bômb na ihriská.

slovakia

left justify in out

Slová šéfa UEFA v rozhovore pre francúzsky televízny kanál TF1 boli reakciou na udalosti z nedohraného kvalifikačného stretnutia v Belehrade, kde sa takýmto spôsobom objavila na hracej ploche nacionalistická vlajka "Veľkého Albánska" s menami revolučných vodcov. Do boja o ňu sa zapojili nielen hráči tímov Srbska a Albánska, ale aj fanúšikovia. Rozhodcovia napokon duel predčasne ukončili už v prvom polčase. Incident zvýšil napätie medzi oboma balkánskymi krajinami.

 

Platini označil celú záležitosť za hanebnú. "Predstavte si, že na kvadrokoptére bude bomba namiesto vlajky. Nebezpečenstvo stúpa, obzvlášť v krajinách, kde je zvýšené politické napätie," prezentoval Platini svoje obavy. 

UEFA začala disciplinárne konanie proti Srbsku i Albánsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies